{{ctrl.notification}}

از ویزای شینگن چه می دانید؟ و به چه کشورهایی می توانیم سفر کنیم ؟

از ویزای شینگن چه می دانید؟ و به چه کشورهایی می توانیم سفر کنیم ؟

بیش از 30 سال از زمانی که برخی کشورهای اروپایی تصمیم گرفتند برای رفت و آمد شهروندان و اتباع کشورهای خود بین دیگر کشورهای عضو، ویزا را حذف کنند می گذرد. معاهده‌ای که در سه دهه پیش ایجاد شد و حالا امروز به بالاترین قدرت ممکن رسیده است. این معاهده که در ابتدا بین 5 کشور اروپایی در روستای شینگن لوکزامبورگ امضا شد، شینگن نام گرفت و اکنون 26 کشور عضو آن هستند. ویزای شینگن امروزه یکی از معتبرترین ویزاها در دنیا محسوب می شود.

برخی از کشور‌های اروپایی عضو در معاهده شینگن در اتحادیه اروپا عضویت ندارند و در مقابل برخی از اعضای اتحادیه اروپا وجود دارند که در معاهده شینگن حضور ندارند. کشورهای اروپای شرقی کمترین عضو را در معاهده شینگن دارند.

اعضای عضو معاهده شینگن، برای رفت و آمد در بین کشورهای عضو، نیاز به اخذ ویزا ندارند. در واقع گویی که شینگن باعث برداشته شدن مرزهای بین برخی از کشورهای اروپایی شده تا تقریب فرهنگی و اقتصادی به مراتب بیشتری نسبت به اتحادیه اروپا در بین اعضای شینگن اتفاق بیافتد. در ادامه همراه با سپهرسیر با کشورهای عضو و همچنین برخی موارد کلی در مورد ویزای شینگن بیشتر آشنا می شویم.
 

ویزای شینگن و شرایط اخذ این ویزا

کشورهای عضو معاهده شینگن

در حال حاضر 26 کشور به صورت قطعی عوض معاهده شینگن هستند و برای سفر به این کشورها باید ویزای شینگن اخذ شود. علاوه بر این 26 کشور که در ادامه به نام آن ها اشاره می کنیم، چند کشور دیگر در صف ورود به این معاهده هستند تا بتوانند از مزایای ویزای شینگن بهره مند شوند.

 

کشورهای عضو شینگن عبارتند از:

 

کشورهای عضو اتحادیه اروپا

 

کشورهای عضو اتحادیه شینگن

 

انواع ویزای شینگن

آشنایی با انواع ویزای شینگن می‌تواند به شما در اخذ ویزای صحیح کمک کند. هرچند اصولا مردم کشور ما بیشتر با یک نوع از ویزای شینگن سر و کار دارند، سعی می کنیم به صورت خلاصه به معرفی انواع ویزای شینگن بپردازیم.

ویزای شینگن نوع A

این ویزا که ویزای ترانزیت فرودگاهی شهرت دارد، ویزایی است که شما با استفاده از آن حق ورود به فرودگاه‌های کشورهای عضو محدوده شینگن را پیدا می کنید. این نوع ویزا بیشتر برای مسافرانی مناسب است که قصد ورود به هیچ یک از کشورهای حوزه شینگن را ندارند و تنها می‌خواهند برای تغییر پرواز از کشورهای عضو استفاده کنند. افراد دارنده این نوع ویزا حق خروج از فرودگاه را ندارند.

ویزای شینگن نوع B

این ویزا که به ویزای شینگن ترانزیتی معروف است، برای مسافرت های زمینی و مسافرت های هوایی با استفاده از هواپیماهای شخصی است. فرد دارنده این ویزا تنها 5 روز فرصت دارد تا از چند کشور عضو معاهده شینگن عبور کند.

ویزای شینگن نوع C

این نوع ویزا که به نوعی پرکاربردترین نوع ویزای شینگن نیز به حساب می‌آید، نوعی ویزای کوتاه مدت است که شما با استفاده از آن با انگیزه‌های مختلف توریستی، تجاری و... می‌توانید به کشورهای عضو این حوزه سفر کنید.

ویزای نوع C خود سه نوع، یکبار ورود، دوبار ورود و چند بار ورود دارد که هر کدام در مدت زمان مشخص شده اعتبار ویزا، شرایط خاص خود را دارند. اعتبار ویزای نوع C شینگن 90 روز است. در این مدت، اگر فرد ویزای یکبار ورود گرفته باشد، پس از خروج از حوزه شینگن، حتی اگر ویزای وی اعتبار زمانی نیز داشته باشد، باطل می گردد. برای ویزای شینگن دوبار ورود نیز ابطال پس از خروج دوم انجام می شود. ویزای چندبار ورود یا Multiple-entry تنها پس از 90 روز باطب شده و ابطال آن به ورود و خروج از حوزه شینگن مربوط نخواهد بود.

ویزای شینگن نوع D (ویزای ملی)

این نوع ویزا مخصوص دانشجویان، کارگران، تجار و افرادی است که به هر دلیل قصد اقامت بلند مدت در کشورهای حوزه شینگن دارند. اصولا ویزای شینگن نوع D به صورت چندبار ورود صادر می شود؛ به جز افرادی که به هدف درمان راهی کشورهای خاص حوزه شینگن می شوند.

ویزای شینگن اعتبار محدود منطقه‌ای (VLT)

دارندگان ویزای اعتبار محدود منطقه ای نمی توانند به تمامی کشورهای حوزه شینگن سفر کنند. این ویزا تنها برای یک یا چند کشور ذکر شده در ویزا اعتبار دارد. ویزای VLT عموما برای اقدامات بشردوستانه و... تعبیه شده است.

انواع ویزای شینگن


اخذ ویزای شینگن

برای گرفتن ویزای شینگن می‌توانید به سفارتخانه‌های کشورهای عضو معاهده شینگن یا دفاتر کنسولی آن‌ها در سراسر دنیا مراجعه کنید. برای این منظور باید با در دست داشتن مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای شینگن به سفارت یا نمایندگی سفارت مراجعه کرده و اقدام به اخذ وقت سفارت کنید. این زمان برای حضور شما در سفارت و مصاحبه حضوری صورت می‌گیرد.

پس از مشخص شدن وقت سفارت، شما باید در زمان تعیین شده با تمامی مدارک مورد نیاز به همراه فرم درخواست ویزا که اصولا در سایت سفارتخانه‌ها قرار گرفته، به سفارت مراجعه کنید. در مراجعه شما به سفارت یا کنسولگری، علاوه بر تحویل مدارک، مصاحبه‌ای چند دقیقه‌ای صورت می گیرد تا از اهداف سفر، کسب و کار فعلی و... سوال پرسیده شود. در نهایت نیز اگر مدارک شما تکمیل باشد و روند مصاحبه با اخلال مواجه نشود، می‌توانید سفارت را ترک کرده و منتظر ویزای خود باشید. فقط در به همراه داشتن مدارک مورد نیاز دقت کنید تا دوباره مجبور نباشید برای تکمیل مدارک به سفارت مراجعه کنید.


در انتها شما می توانید به سایت رسمی ویزای شینگن مراجعه کرده و اطلاعات بیشتر را جستجو کنید.

ثبت نظر

chat 0